Ehdot

Valokuvauspalvelujen yleiset sopimusehdot

Alla esitetyt yleiset ehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa, ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu.

Kuvauksen hinta ja palvelun sisältö

Ellei toisin ole sovittu, määräytyy valokuvauksen hinta ja sisältö voimassa olevan kuvauspalveluhinnaston mukaisesti. Hinnaston ulkopuolelle jäävistä tuotteista ja palveluista on sovittava etukäteen valokuvaajan kanssa. Hinnat sisältävät alv 24%. 

varausmaksu

Muotokuvaukset:

Kuvausmaksu veloitetaan viikkoa ennen kuvausajankohtaa. Kuvausmaksu on suuruudeltaan 169€. Kuvausmaksuun ei sisälly tuotteita, tuotteet ostetaan erikseen. 169€ kattaa kuvaustyön ja koevedosgallerian. Kuvausmaksua ei palauteta, jos asiakas peruu kuvauksen. Tarvittaessa kuvausajankohtaa voi siirtää kerran veloituksetta.

Matkakulut Hämeenlinnan ulkopuolella on 0,50€/km.

Newborn ja raskauskuvauset:

Varausmaksu on 100€ joka vähennetään asiakkaan valitsemasta paketista. Mikäli kuvaus peruuntuu jää varausmaksu kuvaajalle. Varausmaksu palautuu asiakkaalle, mikäli odotusaikana sattuu jotain ikävää tai vauva joutuu viettämään pidempää aikaa sairaalassa eikä kuvausta voida siksi suorittaa.

Hääkuvaukset:

Varausmaksu on 100€ joka vähennetään asiakkaan valitsemasta paketista. Mikäli kuvaus peruuntuu jää varausmaksu kuvaajalle.

Fine art -muotokuvaukset:

Varausmaksu on 100€, tämä vahvistaa kuvauksen ja muun järjestelyn. Summa vähennetään asiakkaan valitsemasta paketin hinnasta. Mikäli kuvaus peruuntuu, jää varausmaksu kuvaajalle

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet

Asiakas saa kopioida ja teettää kuvia toimitetuista, käsitellyistä kuvista rajattomasti omaan käyttöönsä. Toimitettuja kuvia ei saa muokata. Mikäli kuvia julkaistaan netissä on kuvaajan nimi aina mainittava. Kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kaikki tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajalla ja hän saa käyttää kuvia portfoliossaan, blogissaan, kuvakilpailuissa sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa ilman erillistä lupaa, ellei toisin kirjallisesti sovita. Valokuvaaja sitoutuu käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien julkisessa käytössä. 

Valokuvien tyyli ja säilyminen

Asiakas on nähnyt valokuvaajan aiempia töitä, mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua/kehittyä ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti. Valokuvaaja on velvollinen huolehtimaan kuvien varmuuskopioinnista. Varmuuskopiointivelvollisuus päättyy 12kk kuvaustapahtuman jälkeen. Asiakkaalla on velvollisuus huolehtia ostamiensa tiedostojen varmuuskopioinnista.

Valokuvien toimitus ja koevedokset

Asiakas saa koevedokset viikon sisällä kuvauksesta galleriaan nähtäväksi ja valittavaksi. Koevedoskuvia ei saa käyttää, koevedoksista ei saa ottaa kuvakaappauksia eikä julkaista netissä. Valokuvaaja käsittelee asiakkaan valitsemat kuvat, oman tyylinsä mukaisesti. Valmiit kuvat toimitetaan asiakkaalle n. 4 viikon kuluessa kuvien valinnasta, riippuen sesongista, edellyttäen, että kuvauspalvelusta koituva lasku on suoritettu. Koevedosgalleria on aktiivinen 3kk.

Tiedostot toimitetaan kahdessa eri resoluutiossa asiakkaalle:

-Täysresoluutio 300dpi (kuvatulosteisiin ja -tuotteisiin)

-Internetresoluutio 72dpi (Facebook, Instagram, email jne.)

Asiakas saa kuvansa Wetransferin kautta. Ohjeet lataukseen tulevat erillisessä emailissa. Asiakkaalla on velvollisuus huolehtia ostamiensa tiedostojen varmuuskopioinnista.

Asiakkaan vastuu

Asiakkaan vastuulla on taata valokuvaajalle työrauha ja toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa etukäteen sovitulla tavalla siten, että onnistuneen valokuvauksen edellytykset täyttyvät. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa toimitettujen kuvien laadusta.

Asiakas hyväksyy ehdot varaamalla kuvauksen.