GOLDEN CAMERA 2018

Kun tekee intohimolla, voi saavuttaa mahdottomalta tuntuvia asioita.

Vuosi sitten tähän aikaan olin onnellinen EM-pronssin omistaja. Osallistuin FEP:in järjestämään Euroopan-mestaruuskilpailuun ensimmäistä kertaa, eikä se huonosti mennyt. Olin ikionnellinen siitä, että juuri tässä kategoriassa, Illustrative & Digital/Fine art, kuviani arvostettiin.  Maailma on pullollaan kaiken maailman kuvakilpailuja, mutta itse pidän juuri tätä FEP:in järjestämää kisaa parhaana. FEP:in järjestämässä kilpailussa voi olla varma siitä, että tuomariston taso on korkea ja ammattitaitoinen, ja se on tärkeä kriteeri sillä jyryllä on kova duuni käydä läpi tuhansia kuvia. Itsekin tuomarina ja päätomarina vuosia toiminneena, tiedän miten haastavasta työstä on kyse. Siksi arvostan juuri tätä kansainvälistä kilpailua enemmän kuin muita. Viime vuotinen pronssi oli minulle tärkeä, mutta koin että minulla on tulevaisuudessa mahdollisuuksia kirkastaa mitalin väriä. En vain tiennyt että melko nopealla aikataululla näin pääsisi käymään.

Nyt vuosi pronssin jälkeen, olen ikionnellinen GOLDEN CAMERA-voittaja! Ja samassa kategoriassa. Palkintoseremonia käytiin Bray:ssä Irlannissa 25.3.2018. Kun joukko alan kovia nimiä olivat jo sijoittuneet ja oli enää kaksi nimeä sanomatta illustrative-sarjassa, tajusin että nyt voi mennä todella hyvin. Kilpailu kullasta käytiin Suomen ja Ruotsin välillä, Suomi voitti! Tuntui melko epätodelliselta, että olin juuri voittanut kovassa sarjassa. Tämän jälkeen, kun palasin maanpinnalle ja omalle paikalleni, ymmärsin että tämä kategoriavoitto tarkoitti myös sitä, että olin mukana kilpailemassa kokonaiskilpailun voitosta. Kokonaiskilpailu käydään kategorioiden voittajien kesken. Minulla oli nyt mahdollisuus voittaa Photographer of the year-palkinnon! Jäin kuitenkin siinä skabassa toiseksi, mutta kokonaiskilpailun voitto tuli silti Suomeen taitavalle Onni Kinnuselle, isosti onnittelut siitä! Kilpailemassa oli n. 2000 kuvaa 25 eri maasta ja kategorioita on 10, joten aikamoista <3 Tämä kisa meni niin paljon paremmin kuin uskalsin odottaa. Salaa sitä toki aina haaveilee siitä ykköspaikasta.

Mitalikaffet järjestän tässä kevään aikana kunhan kultainen kamerani saapuu reissulta ( jouduin postittamaan sen, kun on melko iso ja tooodella painava)  Onnea myös muille suomalaisille sijoittuneille!!  Olen monesti todennut, että Suomessa on valokuvaajien taso kova!

Kuvan ottanut: Tiina Haring

Kuvan ottanut: Tiina Haring

Kategoria voittajat ja järjestön ja kilpailun puheenjohtajat. Upeaa olla yksi tässä kovassa joukossa!

Kategoria voittajat ja järjestön ja kilpailun puheenjohtajat. Upeaa olla yksi tässä kovassa joukossa!

Voittajasarjani Counsiousness.

Voittajasarjani Counsiousness.